PenSam Logo

07-10-2024

Ny in­ve­ste­ring inden for al­ter­na­tiv energi

PenSam har sammen med PKA og en række andre investorer foretaget endnu en investering inden for alternativ energi. I dette tilfælde er der er tale om en investering i det franske selskab Valorem, som siden 1994 har udviklet en lang række energiprojekter inden for primært landvind.

Valorem, som i dag har ca. 470 medarbejdere, er blandt de største udviklere af vedvarende energiprojekter i Frankrig. Selskabet er aktivt inden for udvikling, konstruktion og drift af energiprojekter og er i en god position til at udnytte den forventede vækst på det franske marked.  

PenSams investering medfører dermed dels ejerskab af allerede opførte vindmølleparker mv., men også adgang til en række potentielle projekter, som forventes at blive gennemført over de kommende år. 

Valorem fokuserer primært på det franske marked, som vurderes at være attraktivt for investeringer i projekter inden for vedvarende energi. Markedet er genstand for betydelig regulatorisk og offentlig støtte, herunder 20-årige subsidieordninger med delvis inflationssikring. 

”Med denne investering forventer vi at skabe et langsigtet attraktivt afkast til vores medlemmer, som vi er sat i verden for. Samtidig bidrager vi til den grønne omstilling og dermed de ambitiøse målsætninger, som PenSam har fastsat på dette område,” siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.

Investeringen foretages gennem forvalteren AIP, som er specialiseret i investeringer relateret til den bæredygtige omstilling.