PenSam Logo

Na­tio­nal­ban­kens hjem­kal­delse af pen­ge­sed­ler

Måske er du også blevet informeret om, at den danske 1.000-kroneseddel  og danske sedler fra før 2009 bliver ugyldige efter den 31. maj 2025. 1.000-kronesedlen udgår, da den i højere grad anvendes til svindel. Sedler fra før 2009 udgår, da de ikke er lige så sikre som nyere sedler.

Da PenSam Bank er en bank på nettet, håndterer vi ikke kontanter. Du kan derfor ikke indsætte pengesedler som i mange andre banker, der har pengeautomater.

Har du 1.000-kronesedler liggende eller sedler fra før 2009, anbefaler vi, at du bruger disse til varekøb inden udløbsdatoen. Heldigvis er der lang tid til udløb. Du skal være opmærksom på, at butikkerne kan sige nej til at tage imod en 1000-kroneseddel som betaling, hvis du køber for mindre end 250 kr. Husk også at køb med kontanter maksimum må være på 14.999 kr.

Hvis du synes, det kan være lidt svært at kende forskel på de sedler, der bliver ugyldige og de som forbliver gyldige efter 31. maj 2025, kan du tage udgangspunkt i, at pengesedler med portrætter af kendte danskere bliver ugyldige. Pengesedler uden portrætter er alle produceret efter 2009 og vil fortsat være gyldige.

Ved at swipe nedenfor, kan du se, hvilken pengesedler der er gyldige og ugyldige efter 31. maj 2025. 

Du kan også læse mere om udskiftningen af vores pengesedler på Nationalbankens hjemmeside.  

Gyldige pengesedler

Her kan du se, hvilken pengesedler som du fortsat kan betale med efter 31. maj 2025

Pas på du ikke bliver muldvarp for svindlere

Desværre oplever banker, at kunderne bliver brugt til at vaske sorte penge hvide. I perioden op til at 1.000-kronesedlen udgår, skal du være ekstra opmærksom. Svindlere kan finde på at bruge din konto som mellemstation, så de kan komme af med sedlerne. Det kan ske ved at nogle spørger dig, om de må brug din konto til pengeoverførsler, indsættelse af kontanter eller kontanthævning. Så vær på vagt, hvis nogle spørger dig om disse ”tjenester”. Faktisk, vil du begå en kriminel handling, hvis du medvirker til pengesvindel – så kontakt politiet hurtigst muligt, hvis uheldet er ude og du har en mistanke om, at du er blevet udnyttet som ”pengemellemmand”, det man i banksprog kalder en muldvarp.

 

Kontakt os

Ring til os eller bestil en opringning

Se kontaktmuligheder